— Brussel kiest in jouw gemeente

Ukkel

Fremault trekt CDH-lijst in Ukkel

© PhotoNews

Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault zal de CDH-lijst in Ukkel trekken. Vrijdag stelde de partij de 43-koppige lijst voor, met slechts één kandidaat van CD&V.

Connect U. Met deze slogan trekt de Ukkelse CDH-afdeling naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober dit jaar. Brussels minister van onder andere Leefmilieu en Energie Céline Fremault neemt de leiding op de lijst.

“Het motief van onze kandidaten is simpel: zij wensen dat Ukkel zich verbindt met haar inwoners via een participatief beleid”, zegt Fremault aan La Dernière Heure. Naast de inrichting van de Ukkelse wijken en de publieke ruimte, wil de partij inzetten op een betere inclusie van mensen met een handicap en een gemeentelijk mobiliteitsplan.

De tweede plaats op de lijst is voor Daniel Hublet, de huidige fractieleider in de gemeenteraad. Ukkels schepen Catherina Roba-Rabier wordt de lijstduwer. CD&V vult slechts één plaats in op de CDH-lijst in Ukkel. Die is voor Charles-Eric Vilain XIIII, die de achtste plaats krijgt.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?