Nieuw gemeenschapscentrum Het Huys opent zijn deuren in Ukkel

hethuys
© Google Streetview
© Google Streetview

In Ukkel opent het gemeenschapscentrum zijn deuren op een nieuwe locatie. Gemeenschapscentrum Candelaershuys krijgt meteen ook een nieuwe naam: Het Huys. Dat allemaal wordt dit weekend gevierd.

Dat het gemeenschapscentrum Candelaershuys in de Brugmannlaan in Ukkel zou verhuizen, was al sinds 2013 bekend. Maar dit weekend is het zover: vanavond opent het gemeenschapscentrum zijn deuren in een nieuw gebouw, in de Egide Van Ophemstraat, vlakbij station Kalevoet. Het gemeenschapscentrum krijgt ook een nieuwe naam en heet vanaf nu Het Huys.

Bij de feestelijke opening die vanavond om 18.30 uur begint, hoort de inhuldiging van een muurschildering van Adrien Lucca en een concert van André Brasseur. Op zondag is iedereen welkom voor ontbijt, een jeugdvoorstelling en verschillende workshops.

'Goede band met de buurt'

Voordien was het Candelaershuys gevestigd in een herenhuis. Daar konden niet meer dan 50 mensen naar binnen. Het nieuwe gebouw heeft een grotere capaciteit, met aanpasbare ruimtes. Zo moet Het Huys een multifunctioneel gebouw worden, met ruimte voor kleinschalige activiteiten tot optredens voor een groter publiek.

“Het Huys moet een open ruimte zijn, met een goede band met de buurt en een breed en toegankelijk aanbod. Dat zijn heel belangrijke elementen voor mij en al zeker in een diverse wijk als Kalevoet”, zegt Brussels minister en VGC-collegelid bevoegd voor gemeenschapscentra Pascal Smet.

Die maakte samen met Bianca Debaets, VGC-collegelid bevoegd voor Welzijn, 3,5 miljoen euro vrij voor dit project. Naast een gemeenschapscentrum, zal het nieuwe gebouw ook een onderdak bieden aan het lokaal dienstencentrum Lotus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?