— Brussel kiest in jouw gemeente

Watermaal-Bosvoorde

Défi wil met Payfa macht heroveren in Watermaal-Bosvoorde

© rtbf
| Martine Payfa was tussen 1994 en 2012 al burgemeester van Watermaal-Bosvoorde.

De Défi-fractie in Watermaal-Bosvoorde stelde woensdag haar lijst voor waarmee ze op 14 oktober naar de lokale verkiezingen trekt. Lijsttrekker Martine Payfa wil na zes jaar oppositie opnieuw de burgemeesterssjerp veroveren.

logo Brussel Kiest 2018

Payfa kaapte bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen veruit de meeste voorkeursstemmen weg. Huidig burgemeester Olivier Deleuze (Ecolo) haalde nog niet eens de helft van het aantal van zijn voorganger. Met 33 procent van de stemmen was het toenmalige FDF ook veruit de grootste partij.

Toch slaagde Deleuze erin een meer dan dertig jaar durende FDF-dynastie te verstoren. De tweetalige lijst Groen-Ecolo vormde een meerderheid met MR en GMH. Payfa werd na 12 jaar burgemeesterschap naar de oppositie verwezen.

21-jarige op tweede plaats

Zes jaar later heeft Payfa opnieuw haar zinnen gezet op de sjerp in Watermaal-Bosvoorde. En ze geniet de steun van de lokale Défi-fractie. Op de lijst wordt ze gevolgd door het jonge veulen Alexandre Dermine, de amper 21-jarige kabinetschef van partijvoorzitter Olivier Maingain.

Het was gemeenteraadslid Anne Spaak, die de derde plaats op de Défi-lijst krijgt, die pleitte voor verjonging. Op de tien eerste plaatsen staan liefst zes nieuwkomers, onder wie ook enkele onafhankelijken. Afdelingsvoorzitter Sandra Ferretti zal de lijst duwen.

Défi maakt van het Eugène Keymplein haar belangrijkste agendapunt. Dat moet dringend opgesmukt worden, vindt Payfa. Ook moeten de gemeentediensten opnieuw uitgebreid worden en niet ingeperkt. Payfa zet ook de penibele staat van de sociale woningen hoog op de agenda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?