— Brussel kiest in jouw gemeente

Watermaal-Bosvoorde

Payfa stopt met actieve politiek

© PhotoNews
| Martine Payfa (Défi, Watermaal-Bosvoorde)

Oud-burgemeester Martine Payfa (Défi) zal niet in de nieuwe gemeenteraad van Watermaal-Bosvoorde zetelen. Ook de komende gewestverkiezingen zal ze aan zich voorbij laten gaan. ‘Ik wil ruimte geven aan een nieuwe generatie.’

In 2012 slaagde huidig burgemeester Olivier Deleuze (Ecolo) erin de burgemeesterssjerp van de familie Payfa na 36 jaar te ontfutselen. De inzet voor Défi bij deze verkiezingen was dan ook om opnieuw te burgemeester te leveren.

Maar in oktober moest Défi fors inleveren en drie van de tien zetels afgeven, de lijst heeft er nu nog zeven. Payfa heeft nu bekendgemaakt dat ze niet in de gemeenteraad zal zetelen. “Ik heb inderdaad beslist om me terug te trekken en ruimte te geven aan de jongere generatie,” zegt ze aan BRUZZ. Met die jongere generatie doelt ze ook op haar zoon, die door haar vertrek in de gemeenteraad kan zetelen.

'Vertrek in alle sereniteit'

Ook bij de verkiezingen van volgend jaar zal ze niet opkomen. “Maar ik blijf wel nog lid van de partij. Ik zal de nieuwe ploeg bijstaan en mijn dossierkennis doorgeven.”

In 2012 kwam er abrupt een einde aan haar burgemeesterschap na een stunt van Deleuze, die met een pak minder voorkeursstemmen dan Payfa toch snel een meerderheidsakkoord sloot met GMH (een kartel van CDH en Gemeentebelangen, red.) en MR. “Maar dit keer was het anders. De score van Deleuze (2063 voorkeursstemmen, red.) geeft hem nu wel legitimiteit. Ik vertrek dus in alle sereniteit,” klinkt het nog.

Payfa blijft wel nog tot de verkiezingen van volgend jaar zetelen in het Brussels parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?