— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Alles over de verkiezingen in jouw gemeente vind je bij BRUZZ

© Bart De Waele

Wie getroffen is door de kieskoorts kan de komende weken en maanden bij BRUZZ terecht voor het laatste verkiezingsnieuws uit Brussel. Vanavond kijk je naar het Grote Brusseldebat, maar ook daarna vind je alle lijsten, kandidaten en de laatste ontwikkelingen op onze ‘Brussel Kiest’-pagina. Het extra magazine vormt dan weer de ultieme verkiezingsgids in aanloop naar 14 oktober.

Het Grote Brusseldebat

brusseldebat 4/9

Aftrappen doet BRUZZ dinsdagavond met het Grote Brusseldebat in Kanal – Centre Pompidou. Daar gaan onder meer Els Ampe (Open VLD), Ans Persoons (Change.Brussels), Bianca Debaets (CD&V) en Johan Van den Driessche (N-VA) met elkaar in debat over de toekomst van Brussel-Stad. De grote thema's zijn daarbij mobiliteit, veiligheid, goed bestuur en het Nederlandstalig beleid. Het debat is dinsdagavond om 19 uur te zien op televisie en op BRUZZ.be en kan tot en met vrijdag 7 september op tv herbekeken worden.


Jouw vragen in Shout Out

Natuurlijk verliest BRUZZ ook de andere Brusselse gemeenten niet uit het oog. Zo gaat ons radioprogramma Shout Out dieper in op het hoe en waarom van de gemeenteraadsverkiezingen, van maandag tot vrijdag tussen 12:00 en 14:00 op 98.8.

verkiezingen stemlokaal stemhokje stemmen hokje
© Ivan Put

Vanaf maandag 17 september wordt er daarbij ook dagelijks gefocust op telkens één Brusselse gemeente, met enkele lokale genodigden. Jouw vragen zijn daarbij essentieel en worden live on air aan de gasten gesteld.


Extra editie BRUZZ-magazine

Al onze expertise van de voorbije maanden en jaren wordt ook gebundeld in een extra verkiezingsspecial van het BRUZZ-magazine.

Op 26 september vind je zo in de vertrouwde BRUZZ-displays en ophaalpunten de ultieme gids met alle cruciale informatie die je nodig hebt om je oordeel te kunnen vormen bij het stemmen in jouw gemeente.

Brussel Kiest

Het meest recente nieuws vind je terug op Brussel Kiest, samen met de resultaten van de Brusselse stembusgang van zes jaar geleden en alle kandidaten voor de verkiezingen van dit jaar in jouw gemeente. Op 14 oktober voegen we daar de uitslagen aan toe.


De verkiezingsdag zelf

Op 14 oktober zelf houdt BRUZZ in de 19 gemeenten de vinger aan de pols. Onze vliegende reporters volgen de verkiezingsuitslagen op de voet, en houden je via tv, radio en website live op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Dat mondt uit in een heuse verkiezingsshow die die doorheen de dag en tot laat ’s avonds op al onze media te volgen zal zijn.


Analyses per gemeente

logo_rondevanbrussel_0.png

Wie toch nog met de handen in het haar zit over de politiek in zijn of haar gemeente, kan steeds een kijkje nemen in het archief van De Ronde van Brussel. Negen maanden lang trok BRUZZ van gemeente naar gemeente om er de balans op te maken van het bestuur van de afgelopen zes jaar.

Kortom, BRUZZ staat klaar om al jouw vragen omtrent de verkiezingen uit te klaren. Voor, op, en na 14 oktober.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?