— Brussel kiest in jouw gemeente

Anderlecht

Neef Milquet wordt schepen in Anderlecht

Julien Milquet
© CDH
| Julien Milquet haalde bijna duizend stemmen in Anderlecht.
© CDH
| Julien Milquet haalde bijna duizend stemmen in Anderlecht.

De 31-jarige Julien Milquet (CDH) neemt een schepenambt op in het nieuwe gemeentebestuur van Anderlecht. Ondertussen zijn alle namen van het nieuwe college ingevuld.

Julien Milquet, een neef van voormalig minister Joëlle Milquet (CDH), was eerder gemeenteraadslid in Elsene. Dit keer leidde hij de campagne voor CDH in Anderlecht. De 31-jarige historicus haalde 942 stemmen vanop de 17de plaats op de lijst PS-SP.A-CDH van burgemeester Eric Tomas.

Huidig CDH-schepen Sofia Bennani haalde nog net iets meer stemmen (1.052), maar staat haar plaats af aan Milquet. "Dat hebben we in onderling overleg beslist", aldus Bennani. Daarnaast blijft Fatiha El Ikdimi schepen. Hoe de twee schepenen de bevoegdheden gaan verdelen ligt nog niet vast, maar CDH krijgt in principe sociale cohesie, huisvesting en sport.

Bij de PS zijn de bevoegdheden ondertussen wel verdeeld. Fabrice Cumps gaat door als schepen van Financiën en (Franstalig) Onderwijs. Fabienne Miroir wordt schepen van Bevolking. Zij was eerder OCMW-voorzitter. Die rol wordt overgenomen door Moustapha Akouz, tot nu toe schepen van Openbare Werken. Guy Wilmart blijft voorzitter van de Anderlechtse Haard.

Ervaring

Lofti Mostefa (PS), die heel goed scoorde vanop de dertiende plaats, moet zich tevreden stellen met de functie van fractieleider. Voorlopig althans. "Zo kan hij ervaring opdoen met het oog op een uitvoerend mandaat in de komende jaren", klinkt het bij de PS. Mogelijk wordt hij alsnog schepen wanneer Eric Tomas (PS) stopt als burgemeester. Voorlopig is echter nog niet duidelijk wanneer die de fakkel doorgeeft.

Het was al bekend dat Elke Roex (SP.A) bevoegd blijft voor Nederlandstalig onderwijs, cultuur en jeugd. Daarnaast ruilt ze netheid in voor economische ontwikkeling. Ook wie schepen wordt bij Ecolo-Groen was al duidelijk, met onder meer Susanne Mueller-Huebsch op Openbare Werken en Mobiliteit en Allan Neuzy op Netheid. Alain Kestemont (Défi) wordt schepen van Veiligheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?