De groene schepenen Nadia Kammachi, Jérémie Drouart, Suzanne Mueller-Huebsch en Allan Neuzy.

Groenen bevoegd voor netheid en mobiliteit in Anderlecht

Laurent Vermeersch
15/11/2018

De nieuwe coalitie in Anderlecht heeft de bevoegdheden verdeeld. Ecolo-Groen levert onder meer de schepenen van netheid en mobiliteit. Elke Roex (SP.A) wordt bevoegd voor economische ontwikkeling.

Vrij snel na de verkiezingen sloot de kartellijst van burgemeester Eric Tomas, met behalve PS en SP.A ook CDH, een meerderheidsakkoord met Ecolo-Groen en Défi. De MR van Gaëtan Van Goidsenhoven werd tot de oppositiebanken veroordeeld.

Ondertussen hebben de partners van de nieuwe coalitie ook een akkoord over de verdeling van de bevoegdheden. Die zijn gebundeld in thematische pakketten.

Bij Ecolo-Groen zijn die pakketten ook al toegewezen. Lijsttrekker Jérémie Drouart wordt bevoegd voor Personeel, Gelijke Kansen en Participatie. Hij wil de gemeentelijke administratie moderniseren.

Daarnaast zijn de groenen bevoegd voor alles wat te maken heeft met de openbare ruimte. De Nederlandstalige Susanne Mueller-Huebsch wordt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit. Nadia Kammachi gaat toezien op de wijkcontracten en Allan Neuzy wordt bevoegd voor Groene Ruimten en Netheid.

elke_roex_vierkant_979px_c_bart_dewaele.jpg

Elke Roex

Die laatste bevoegdheid zat de voorbije zes jaar bij Elke Roex (SP.A). In de plaats krijgt zij Economie, Tewerkstelling en Handel. Daarnaast blijft ze schepen van Nederlandstalige cultuur, onderwijs en jeugd.

Eerder was al duidelijk dat Eric Tomas de eerste jaren burgemeester blijft. Daarnaast krijgt de PS de OCMW-voorzitter en de bevoegdheden financiën, burgerlijke stand en Franstalig onderwijs. De namen moeten hier wel nog worden ingevuld. Verder krijgt CDH zeker huisvesting en Défi preventie en veiligheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Kiest 2018: Anderlecht , Brussel Kiest 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni