— Brussel kiest in jouw gemeente

Evere

MR wil einde aan socialistisch bastion Evere

© Alain Vander Elst via Facebook
| Alain Vander Elst (MR) is kandidaat-burgemeester in Evere

De Everse afdeling van de MR stelt zijn kandidaat-burgemeester voor. Alain Vander Elst werpt zich op als het alternatief voor de PS, die al 70 jaar bestuurt in de gemeente. Voor Guy Vanhengel (Open VLD) is er geen plaats op de lijst van de Franstalige liberalen, hij staat immers op de Lijst van de Burgemeester van Rudi Vervoort (PS).

logo Brussel Kiest 2018

Alain Vander Elst, voormalig schepen van economie in Evere, dingt uitdrukkelijk naar de burgemeesterssjerp. De Franstalige liberalen begeren het burgemeesterschap al langer, maar zijn daar in 70 jaar niet in geslaagd. De eer ging altijd naar de socialisten van de PS.

Vander Elst stelt zich bijzonder kritisch op tegenover titelvoerend burgemeester Rudi Vervoort (PS), die Vander Elst onomwonden een verrader noemt. "De Evenaars hebben iemand verkozen die ervandoor ging toen hij een mooiere functie kreeg," klinkt het fel.

De Brusselse minister van Financiën en Everenaar Guy Vanhengel (Open VLD) krijgt geen plek op de liberale lijst. Hij kiest ervoor om op de Lijst van de Burgemeester te staan, samen met de PS van zijn politieke vriend en regeringscollega Rudi Vervoort.

Vanhengel en Vander Elst leven al jaren in onmin. De politieke vete gaat terug tot 2006, toen Vanhengel een alternatieve tweetalige liberale lijst duwde in Evere. Sindsdien is er op de MR-lijst geen plaats meer voor de minister van Financiën.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?