— Brussel kiest in jouw gemeente

Ganshoren

Lijsttrekkers aan het woord: Ganshoren

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Stéphane Obeid, lijsttrekker voor LB in Ganshoren
© LB Ganshoren
| Stéphane Obeid

Stéphane Obeid (LB): “Over zes jaar zullen er duizend plaatsen tekort zijn in het lager en middelbaar onderwijs. Wij stellen voor het gemeentehuis te verkopen en er een school van te maken. Naast het OCMW kan een nieuw gemeentehuis komen.”

Pierre Kompany, lijsttrekker voor Pro Ganshoren
© Pro Ganshoren
| Pierre Kompany

Pierre Kompany (Pro Ganshoren): “We ijveren voor de herinrichting van de Keizer Karellaan. Ook willen we strenger optreden tegen inciviek gedrag, met name inzake netheid. Voorts moeten er meer projecten samen met de privé worden uitgewerkt. Zo wil ik voor de Ganshorense jongeren stages autotechniek organiseren in Le Mans.”

Michèle Carthé, lijsttrekker voor Ensemble-Samen in Ganshoren
© Ensemble-Samen
| Michèle Carthé

Michèle Carthé (Ensemble-Samen): “Mobiele camera’s, waarmee sluikstorters kunnen worden opgespoord, moeten Ganshoren netter maken. Voorts moet elke klacht over veiligheid gevolg krijgen, en willen we meer overleg met de inwoners.”

Marie Fontaine, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Ganshoren
© Ecolo-Groen
| Marie Fontaine

Marie Fontaine (Ecolo-Groen): “We willen aan politiek doen in het belang van de burger. Geen machtsspelletjes meer. Voorts moet er een, liefst tweetalige, gemeentelijke lagere school komen. We willen weer schoolrijen, om zo het aantal auto’s te verminderen. Zachte mobiliteit en openbaar vervoer moeten voorrang krijgen.”

gregory rase defi ganshoren
Grégory Rase (Défi)

Grégory Rase (Défi): “Ganshoren moet transparanter worden, met de publicatie van alle mandaten en het uitzenden van de gemeenteraad. Voorts mogen de burgemeester, schepenen en OCMW-voorzitter niet cumuleren. Ook willen we meer politiepatrouilles en meer repressie inzake netheid.”

Karl Vanlouwe, lijsttrekker voor N-VA in Ganshoren
© N-VA
| Karl Vanlouwe

Karl Vanlouwe (N-VA): “Ganshoren moet veiliger. Daarom zijn er meer camera’s en meer buurtinformatienetwerken nodig. Voorts moet er beter gecommuniceerd worden over mobiliteit en grote infrastructuurwerken. De gemeente moet opnieuw een stabiel en sterk bestuur krijgen.”

Analyse: Gevraagd: rust in de tent

De huidige meerderheidspartijen, MR en Pro Ganshoren, hebben al een voorakkoord. De kans is dus groot dat zij de volgende zes jaar aan de knoppen zitten. Tenzij de verkiezingsnacht opnieuw voor verrassingen en spektakel zorgt. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?