Lijsttrekkers aan het woord: Jette

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Hervé Doyen, lijsttrekker voor de Lijst van de Burgemeester in Jette

Hervé Doyen

Hervé Doyen (LB): “We willen het werk voortzetten. Jette ging van 36.000 naar 52.000 inwoners. Extra scholen, kinderopvang, mobiliteit en solidariteit vormen de kern van ons programma, met een bijzondere nadruk op het behoud van de levenskwaliteit en omgeving.”

Geoffroy Lepers, lijsttrekker voor MR/open VLD in Jette

Geoffroy Lepers

Geoffrey Lepers (MR-Open VLD): “Wij willen de veiligheid voor iedereen waarborgen en de wijken ontwikkelen, met als prioriteit de trottoirs in slechte staat aanpakken. De wijken moeten netter, met een betere mobiliteit en met meer opvangcapaciteit in de kinderdagverblijven en de scholen, waarvan de gebouwen ook beter moeten.”

Xavier Van Cauter, lijsttrekker voor P/SP.A in Jette

Xavier Van Cauter

Xavier Van Cauter (PS-SP.A): “Een bestuur gebaseerd op een strategisch plan, dat regelmatig geëvalueerd wordt. Met overleg tussen verkozenen en burgers, en dat voor elk groot project. Renovatie en bouw van sociale woningen moeten worden geïntegreerd in de wijkcontracten. Daarnaast moet er meer plaats komen in scholen en kinderdagverblijven, en willen we gratis schoolmaaltijden en -materiaal. Tenslotte zijn er meer wijkagenten en bewakingscamera’s nodig.”

Bernard Van Nuffel, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Jette

Bernard Van Nuffel

Bernard Van Nuffel (Ecolo-Groen): “Wij pleiten voor een buurt op mensenmaat, met propere lucht, nultolerantie voor sluikstorten en pocketparken. Maar ook met een algemene zone 30, woonwijken zonder transitverkeer en schoolstraten. Collectieve moestuinen en gevelbanken moeten ontmoeting faciliteren. We willen meer plaatsen in de kinderopvang en op school, en meer betaalbare woningen via sociale verhuurkantoren.”

Analyse: Een handige burgemeester

Burgemeester Hervé Doyen (CDH) doet er nog een termijn bij. Met een voorakkoord op zak is hij zeker van zijn zaak. Hij heeft met enkele grote werven een stempel kunnen drukken op zijn gemeente. Hij was zo handig om het geld hiervoor bij het Gewest te halen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Kiest 2018: Jette , lijsttrekkers , gemeenteraadsverkiezingen 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni