— Brussel kiest in jouw gemeente

Oudergem

Lijsttrekkers aan het woord: Oudergem

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

olivier gosuin defi oudergem
Didier Gosuin (Défi)

Didier Gosuin (Défi): een lage belastingdruk en een budget in evenwicht zijn primordiaal. Daarnaast wil Défi een vijfde basisschool en crèche, en een grondige renovatie van het gemeentehuis.

Vanessa Rigodanzo, lijsttrekker PS in Oudergem
© PS
| Vanessa Rigodanzo

Vanessa Rigodanzo (PS): wil de zone rond het Herrmann-Debroux-viaduct ontwikkelen, met de gemeente als verbinder tussen burger en Gewest. Een modernere programmatie van het cultuurcentrum moet de gemeente nieuw leven inblazen.

Jérémy Van Gorp, lijsttrekker Open VLD-MR in Oudergem
© Open VLD-MR
| Jérémy Van Gorp

Jeremy Van Gorp (MR-Open VLD): wil pleinen heraanleggen om de leefbaarheid te vergroten. Het Rood Klooster moet een ambitieuzere programmatie krijgen. Opvallend is het voorstel over tweetaligheid in crèches en het onderwijs.

Oudergem Elise Willame, lijsttrekker voor Ecolo-Groen
© Ecolo-Groen
| Oudergem Elise Willame

Elise Willame (Ecolo-Groen): meer transparantie door de gemeenteraad online uit te zenden, een écht democratisch debat te organiseren en burgers meer inspraak te geven. Oudergem moet af van haar imago als snelweggemeente.

Dirk Hoornaert, lijsttrekker lijst Samen in Oudergem
© Samen4Oudergem
| Dirk Hoornaert

Dirk Hoornaert (Samen): eenzaamheid tegengaan, een sociaal restaurant openen en inzetten op nieuwe woonvormen, die ouderenzorg integreren. Het Herrmann-Debroux-viaduct moet verdwijnen. Nieuwe vormen van burgerparticipatie verder uitbouwen.

Liesbet Dhaene, lijsttrekker N-VA in Oudergem.
© N-VA
| Liesbet Dhaene

Liesbet Dhaene (N-VA): een meertalig programma voor élke Oudergemnaar, met extra aandacht voor veiligheid en een streng optreden tegen openbare dronkenschap. N-VA pleit voor een Nederlandstalige gemeentelijke school en een kinderdagverblijf.

Nathalie Wyns, lijsttrekker voor Liste Citoyenne in Oudergem
© Liste Citoyenne
| Nathalie Wyns

Nathalie Wyns (Liste citoyenne): meer transparantie door de gemeenteraad online uit te zenden en burgers inspraak te geven via ateliers. Een betere samenwerking met de buurgemeentes.

Analyse: Bikkelen om een Vlaamse schepen

Erg spannend wordt de verkiezingsuitslag in Oudergem niet. De Lijst van de Burgemeester staat, met 23 van de 31 zetels, ijzersterk. Het geheim van die lijst is verhinderd burgemeester Didier Gosuin, die de afgelopen dertig jaar een resem sterke politici om zich heen heeft verzameld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?