Lijsttrekkers aan het woord: Sint-Gillis

Danny Vileyn
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Charles Picqué, lijsttrekker Lijst van de Burgemeester Charles Picqué in Sint-Gillis

| Charles Picqué


Charles Picqué (LB): “Zes jaar tussen twee verkiezingen is lang. Daarom wil ik een jaarlijkse evaluatie - samen met de bewoners - van de voortgang van onze beleidsovereenkomst. We moeten de volgende bestuurs periode de democratische werking van de gemeente versterken met onder andere een raadgevende assemblee. Verder wil ik boven op de uitbreiding van de huisvesting en de kinderopvang de gemeente ook vergroenen met punctuele ingrepen.”

Patrick Debouverie, lijsttrekker voor MR in Sint-Gillis

| Patrick Debouverie


Patrick Debouverie (MR): “De verdere economische ontwikkeling van het centrum van Sint-Gillis en de Waterloosesteenweg is belangrijk, maar de grootste uitdaging voor de komende zes jaar wordt de economische ontwikkeling van de Zuidwijk. Een bloeiende plaatselijke economie betekent ook tewerkstelling, sociale cohesie en gemengde buurten. Uiteraard in samenspraak met de inwoners.”

Catherine Morenville, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Sint-Gillis

| Catherine Morenville


Catherine Morenville (Ecolo-Groen): “In het huidige college cumuleren zes van de acht schepenen en de burgemeester. Als wij in het volgende college zitten, zullen onze schepenen niet cumuleren. Een gemeente van 50.000 inwoners heeft recht op voltijdse bestuurders. Wij willen ook objectieve criteria om een appartement van de Grondregie toe te kennen, zonder afwijkingen zodat vriendendiensten niet langer kunnen. In de gemeentelijke vzw’s moet ook de oppositie vertegenwoordigd zijn.”

Vincent Henderick - Sint-Gillis - CDH

Vincent Henderick


Vincent Henderick (CDH-CD&V): “De kloof tussen hoog en laag Sint-Gillis moet worden gedicht. Wij willen een beleid op maat van de wijken, met ook een participatief budget per wijk, sportinfrastructuur op maat van de wijken en een openbare ruimte en winkel- en horecazaken die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.”

Analyse: Nog één keer Picqué

Burgemeester Charles Picqué (PS) dingt met de Lijst van de Burgemeester voor de laatste keer mee naar de burgemeesterssjerp. Hij zal in de loop van de volgende bestuursperiode de fakkel doorgeven, maar dat is vooralsnog geen punt in de campagne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Kiest 2018: Sint-Gillis, Charles Picqué, Patrick Debouverie, Catherine Morenville, Vincent Henderick

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni