Willem Stevens is er opnieuw bij.

Twee Nederlandstaligen in gemeentebestuur Sint-Gillis

BVR
© BRUZZ
16/11/2018

Na Ecolo-Groen zijn ook de socialisten eruit wie schepen of OCMW-voorzitter mag worden in Sint-Gillis. Het zijn drie vrouwen en drie mannen, onder wie opnieuw Willem Stevens (SP.A). Daardoor zullen er twee Nederlandstaligen in het bestuur zetelen.

Dat Stevens opnieuw mee bestuurt, is opvallend. De bevoegdheid Nederlandstalige aangelegenheden, die de afgelopen zes jaar bij Stevens zat, ging immers naar Jos Raymenants (Groen). Stevens krijgt ook de voorkeur op Carlo Luyckx (PS) en Said Ahruil (PS) die beide meer stemmen haalden, en de vorige legislatuur ook schepen waren.

Welke post Stevens nu krijgt, kan hij nog niet kwijt.

De andere namen zijn Cathy Marcus, Yasmina Nekhoul, Myriem Amrani en Thierry Van Campenhout. Behalve Amrani waren allen schepen in de aflopende legislatuur, en worden zij opnieuw schepen of OCMW-voorzitter. Hetzelfde geldt voor aftredend OCMW-voorzitter Jean Spinette.

Charles Picqué blijft burgemeester. Het is de bedoeling dat hij in de loop van de komende zes jaar de fakkel doorgeeft. Wie hem opvolgt, en wanneer, is nog niet bekend.

De volgende dagen zal worden beslist over de verdeling van functies en bevoegdheden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Kiest 2018: Sint-Gillis , schepencollege , gemeentebestuur , Schepen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni