— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Schepmans wil parking onder Sint-Jan-Baptistvoorplein

© Google Maps
| Het Sint-Jan-Baptistvoorplein in Sint-Jans-Molenbeek

Een ondergrondse parking met 200 plaatsen op het Sint-Jan-Baptistvoorplein, dat is een van de voorstellen van Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans (MR). Het plein zou volgens haar zo een echte ontmoetingsplek kunnen worden, zoals het Spiegelplein in Jette.

Schepmans BRUZZ 1563
© Bart Dewaele
| Burgemeester Françoise Schepmans (MR).

Op het programma van de lijst van burgemeester Schepmans staan verschillende voorstellen omtrent mobiliteit. Een van de belangrijkste is een ondergrondse parking op het Sint-Jan-Baptistvoorplein.

“Het is een wijk met veel autoverkeer. Je vindt er bijvoorbeeld verschillende winkelstraten zoals de Gentsesteenweg, maar ook het Huis van Culturen en Sociale Samenhang en de kerk,” zegt Schepmans aan La Capitale. “Met een ondergrondse parking kunnen we ook het probleem van illegale parkeerders op het plein aanpakken.”

Ze wil van het plein een ontmoetingsplek maken. “Ik wil iets gelijkaardigs aan het Spiegelplein in Jette of het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe.” De burgemeester wil er ook graag een speeltuin voor kinderen installeren.

Verder wil de liberale politica tweerichtingsverkeer toelaten op het deel van de Gentsesteenweg tussen het Gemeenteplein en de Brunfautstraat en de zone 30 uitbreiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?