— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Joost-ten-Node

Kandidaat in Sint-Joost dient klacht in tegen broer Emir Kir

© LC
| Thierry Balsat, lijsttrekker Liste Communale in Sint-Joost-ten-Node.

Volgens Thierry Balsat (Liste Communale) heeft de broer van Emir Kir hem aangevallen. Hij dient nu klacht in voor slagen en verwondingen. Burgemeester Emir Kir (PS) wil geen commentaar geven.

Het voorval gebeurde toen kandidaat Thierry Balsat (Liste Communale) een affiche van Emir Kir op een vuilnisbak fotografeerde, in de Groenstraat in Sint-Joost-ten-Node. Dat meldt La Dernière Heure en bevestigt Balsat aan BRUZZ.

“De broer van Emir Kir heeft me gezien. Hij schold me uit en greep mij vast om me te slaan. Ik kon nog net op tijd de klap ontwijken en naar mijn auto vluchten,” zegt Balsat.

20181005 Vuilnisbak Emir Kir
© Thierry Balsat
| De affiche van Emir Kir (PS) op een vuilnisbak in de Groenstraat.

Federale politie

Balsat heeft meteen klacht ingediend bij de lokale politie. “Maar die heeft blijkbaar instructies gekregen van de burgemeester. De commissaris moet een fervent visser zijn, want hij is bijna nooit aanwezig.”

Het oppositielid doet daarom een oproep aan de federale politie. “De campagne in Sint-Joost-ten-Node loopt de spuigaten uit. Kir hanteert fascistische methodes. De politie moet ingrijpen, of er gaat bloed vloeien.”

‘Gevaarlijk figuur’

Burgemeester Emir Kir (PS) wil weinig kwijt over de affaire. “Meneer Balsat is bekend bij de gemeente als een schadelijk en gevaarlijk figuur. Hij heeft het recht om klacht in te dienen. Verder heb ik geen enkele commentaar,” zegt Kir aan BRUZZ.

De versie van zijn broer kan hij evenmin doorgeven. “Ik heb de laatste tijd geen contact gehad met mijn broer,” aldus Kir.

Intimidatie

Het is niet de eerste keer dat de campagne in Sint-Joost in opspraak komt. Turkse kandidaten van verschillende partijen berichtten al over intimidatie door Kir-aanhangers. Burgemeester Kir noemde het een slachtofferstrategie, omdat de lijsten niet gevuld geraakten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?