— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Lambrechts-Woluwe

PS-SP.A flirt met Défi in Sint-Lambrechts-Woluwe

© PS/SP.A
| Jean Leclercq (links vooraan), professor filosofie aan de UCL , trekt de gedeelde socialistische lijst van Sint-Lambrechts-Woluwe.

De PS en SP.A trekken in oktober samen naar de kiezer in Sint-Lambrechts-Woluwe. Aan het hoofd van de lijst staat Jean Leclercq, professor religieuze filosofie aan de UCL.

Leclercq wil zich naar eigen inzetten op een betere politieke ethiek in de gemeente, een strengere controle op de naleving van de zone 30 rond scholen, een betere sociale mix in de gemeente en betaalbare (huur)woningen, ook voor eenoudergezinnen.

De eerste Nederlandstalige op de gedeelde lijst is Isabelle Hannepin, op een vierde plaats. Zij wil onder werk maken van een beter onderwijs en meer buitenschoolse activiteiten.

De socialisten voeren momenteel oppositie in Sint-Lambrechts-Woluwe, maar spreken alvast verzoenende taal naar het Défi van burgemeester Olivier Maingain toe.

“Sint-Lambrechts-Woluwe werd als gemeente getekend door de sterke historische aanwezigheid van het FDF en later Défi”, aldus Leclercq. “Het zou dus een groot onrecht zijn het goed bestuur van de gemeente door Olivier Maingain en zijn ploeg niet te erkennen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?