— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

Ecolo-Groen dumpt coalitiepartners en kiest toch voor PS in Vorst

© Ecolo-Groen
| Stéphane Roberti (Ecolo), de toekomstige burgemeester.

Onverwachte ontwikkelingen in Vorst: Ecolo gaat toch verder met de PS en dumpt gesprekspartners Défi, CDH en MR, met wie de groenen op het randje van een definitief akkoord stonden.

De PS van aftredend burgemeester Marc-Jean Ghyssels is met tien zetels de op één na grootste partij in Vorst, maar werd toch naar de oppositiebanken verwezen door Ecolo. Die partij koos voor MR en CDH, en nam er later ook nog Défi bij. Burgemeester zou Stéphane Roberti worden, en ook de andere postjes waren al min of meer verdeeld.

Maar nu kiezen de groenen toch voor de PS. Dat kondigen beide partijen maandagavond aan. Het duo heeft een akkoord "voor een groene en solidaire gemeente" klaar. Roberti krijgt daarin de sjerp.

De tandem PS-Ecolo bestuurt Vorst al sinds 2006, de vorige legislatuur nog samen met Défi, en gaat nu dus nog toch verder. De meerderheid met vier partijen zou "zonder twijfel erg comfortabel geweest zijn", maar "daarvoor is een gezamenlijk project met vier partijen nodig", klonk het maandagavond.

Ecolo en PS hebben samen een meerderheid van 21 op 37 zetels. Met de andere partners hadden de groenen er 3 meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?