Partijbureau MR met voorzitter Georges-Louis Bouchez na de verkiezingsoverwinning van 9 juni 2024.

Lennert Nuyttens

| Voorzitter Georges-Louis Bouchez na de verkiezingsoverwinning van 9 juni 2024.

Bouchez met de voeten vooruit over Good Move en Van den Brandt

© Belga - BRUZZ
12/06/2024

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft woensdag nog eens duidelijk gemaakt dat mobiliteitsplan Good Move in Brussel op de schop moet. In een adem haalde hij fors uit naar formateur in de Nederlandse taalgroep Elke Van den Brandt (Groen). Hij minimaliseert haar persoonlijke score ook door foute cijfers aan te halen.

Volgens Bouchez boekte zijn partij stevige winst in de hoofdstad net door haar verzet tegen het plan. Van den Brandt daarentegen gelooft dat ze uitgerekend de verkiezingen heeft gewonnen door Good Move te blijven verdedigen, waardoor ook Franstaligen voor Groen zouden hebben gestemd.

"Ik zou mevrouw Van den Brandt er gewoon aan willen herinneren dat ze trots is op haar groot succes in het Nederlandstalig college: dat gaat over vier zetels. Wij hebben er twintig", zei Bouchez op LN24.

"Ik nodig haar uit haar persoonlijke score te vergelijken met het merendeel van onze kandidaten. Ze komt ongeveer uit op het niveau van onze nummer 19 of 20. Op een bepaald moment mag het wat minder." Die bewering klopt overigens niet, de score van Van den Brandt is bijna even hoog als die van de nummer 3 op de MR-lijst.

'Ik ken andere manieren om Good Move te begraven'

"Ze hebben Brussel al gegijzeld met Good Move. Willen ze het ook institutioneel gijzelen? Ik weet dat er andere manieren zijn om Good Move te begraven. We hebben met een duidelijk engagement gewonnen. Van den Brandt moet ook de wiskundige realiteit aanvaarden. Dat heet democraat zijn."

Volgens Bouchez is het ook mogelijk langs het parlement te passeren. "Dus ik heb wel oplossingen om komaf te maken met Good Move. Ik kan creatief zijn", aldus de liberale voorzitter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni