Brussels parlementslid Youssef Handichi (ex-PVDA) in juni op MR-lijst

© Belga
05/03/2024
Updated: 05/03/2024 17.19u

Brussels parlementslid en gewezen PVDA-lid Youssef Handichi prijkt bij de verkiezingen van 9 juni op een MR-lijst. Dat is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie van de Franstalige liberalen.

Begin februari raakte bekend dat Youssef Handichi geen lid meer was van de PVDA. Niet veel later werd duidelijk dat hij contacten had met de MR, iets wat door voorzitter Georges-Louis Bouchez bevestigd werd.

Of Handichi op de lijst voor het Brussels Parlement of die voor de Kamer zal prijken en op welke plaats, wordt binnenkort bekendgemaakt, aldus Bouchez, die op de persconferentie geflankeerd was door Handichi en voorzitter van de Brusselse MR-afdeling David Leisterh.

"Het is een grote verandering van buitenaf, maar van binnenuit is het een logisch gevolg dat een arbeider zoals ik bij de MR komt om de waarde van werk zo eerlijk en effectief mogelijk te belonen en te verdedigen," legt Youssef Handichi uit.

"Deze komst maakt deel uit van een strategie om een grote centrumrechtse volksbeweging te worden die zich vooral ook richt op arbeiders, jongeren en al wie werkt of wil werken," zegt Georges-Louis Bouchez.

13.000 stemmen

De 47-jarige Handichi zetelt sinds 2014 in het Brussels Parlement, eerst als fractieleider van PVDA en sinds 2019 als eerste secretaris van het Parlement. Bij de verkiezingen van 2019 haalde hij met meer dan 13.000 stemmen de vierde persoonlijke score. Voor zijn politieke carrière werkte hij bij de MIVB, waar hij ook syndicaal actief was.

"De MR heeft de oplossingen voor de werknemers. En dat zijn niet enkel woorden. We hopen dat de weg die Youssef Handichi heeft afgelegd, in juni door de Walen en Brusselaars wordt gevolgd," zei Bouchez over de komst van de nieuwe liberale militant.

Handichi van zijn kant benadrukte dat de MR oplossingen voorstelt die snel kunnen worden geïmplementeerd om de sociale noodsituatie aan te pakken waarmee werknemers en hun koopkracht worden geconfronteerd. Hij erkende dat er nog gepraat moet worden over bepaalde punten van het MR-programma, zoals het secularisme.

David Leisterh gaf nog mee dat er talrijke contacten waren met Handichi gedurende de legislatuur. "De vaststellingen waren dezelfde, de oplossingen niet helemaal," voegde hij er met een knipoog aan toe. Wellicht neemt Youssef Handichi ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in een nog te bepalen gemeente in het noorden van het Brussels Gewest.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni