'Burgemeester Jean Spinette (PS) aangevallen op Sint-Gillisvoorplein'

© Belga - BRUZZ
08/06/2024

Op het Sint-Gillisvoorplein in Sint-Gillis zou zaterdagochtend burgemeester Jean Spinette (PS) zijn aangevallen. De burgemeester is weliswaar ongedeerd gebleven. Spinette belde de lokale politie Brussel Zuid die nu op zoek is naar de dader.

Het incident deed zich voor op het Sint-Gillisvoorplein omstreeks 10.45 uur, toen een persoon de burgemeester zou hebben aangevallen en verschillende vuistslagen zou hebben proberen toedienen.

"Ik was met een gezin aan het praten toen een man hen begon lastig te vallen. Ik zei hem dat hij weg moest gaan omdat hij het kleine meisje bang maakte", zegt Spinette. "Hij zei daarop dat we 'bij hem' waren, dat hij hier de baas was."

Spinette nam de man apart en daarop zou de discussie ontaard zijn. "Hij probeerde me verschillende keren te slaan. Ik heb toen de politie gebeld en hij probeerde mij opnieuw te stoten, met de vuist en met het hoofd. Ik volgde hem toen hij wegvluchtte naar het Jacques Franckplein. Kennelijk kende hij de dealers goed”, vervolgt Jean Spinette.

Politie op zoek

"We zijn momenteel naar die persoon op zoek", klinkt het bij de politiezone Zuid. Het was Spinette zelf die de politie inlichtte.

Een BRUZZ-reporter was anderhalf uur later voor een andere reportage op het Voorplein, maar niemand maakte melding van het incident.

Spinette zegt ook klacht te zullen indienen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Brussel kiest: Brussels parlement , verkiezingen , Sint-Gillisvoorplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni