Voor U, met Els Ampe, verzamelt na de verkiezingen van 9 juni 2024 aan de Bischoffsheimlaan 33.

Ivan Put

| Voor U, met Els Ampe, verzamelt aan de Bischoffsheimlaan.

Els Ampe (Voor U) incasseert nederlaag: 'Goliath heeft gewonnen'

SD
© BRUZZ
09/06/2024

Els Ampe, voorzitster van Voor U, reageert teleurgesteld op de voorlopige resultaten van de verkiezingen. Haar partij zou geen enkele zetel bemachtigen op de verschillende niveaus. "Het is natuurlijk niet wat we gehoopt hadden. Maar een grote groep vrijwilligers heeft wel een hele prestatie neergezet."

Ampe hekelt tegenover BRUZZ het partijensysteem. "Het is een strijd van David tegen Goliath en Goliath heeft gewonnen. Wij moeten opboksen tegen partijfinanciering, tegen debatten waar we niet aan konden deelnemen..."

Het grootste gevolg daarvan was volgens Ampe dat de meesten Voor U niet kenden. "Bekendheid realiseren op minder dan zes maanden is een heel moeilijke klus."

Op dit moment bevinden de Voor U-leden zich in de Bischoffsheimlaan in Brussel. "De reacties zijn hartverwarmend, want velen willen doorgaan." De partij zegt zeker mee te doen aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

"Voor U blijft bestaan," zegt Ampe. "We wilden altijd de macht dichter bij de burger brengen en dat begint bij de gemeenteraadsverkiezingen. Volgende week bekijken we waar we zullen opkomen."

Alle resultaten

Bekijk de verkiezingsuitslagen uit het Brussels parlement, het Vlaams Parlement en de Kamer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni