De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je hem kennen?

Jan Busselen raakte in 2019 vrij onverwachts verkozen in de Nederlandstalige taalgroep van het Brussels parlement. Hij begon eerder bedeesd, maar groeide uit tot een verdienstelijk parlementslid die de lijn van de marxistische partij mee op de kaart zet, zij aan zij met de Franstalige collega en fractieleidster Françoise De Smedt (PTB).

Busselen probeert daarbij het beeld van de PVDA als pro-autopartij bij te stellen, zonder evenwel van de partijlijn af te wijken. Zo neemt hij het altijd op voor de werkende klasse en de zwaksten in de samenleving en is, weinig verrassend, het kapitaal kop van jut. Ook spaart hij bijvoorbeeld in de welzijns- en gezondheidssector de commerciële rusthuizen niet. Hij was ook een felle criticaster van het pandemiebeleid van de Brusselse regering.

Zien we hem terug?

Ja. Hij is lijsttrekker in de Nederlandstalige taalgroep van het Brussels parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni