De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je hem kennen?

Hardwerkend oppositielid dat het woonbeleid en het veiligheidsbeleid opvolgt. Vanden Borre schuwt daarbij het harde taalgebruik niet. Zo noemt hij het woonbeleid van staatssecretaris Nawal Ben Hamou (PS) ‘communistisch’, en laat hij niet na om minister-president Rudi Vervoort (PS) te confronteren met de talloze geweldsdelicten in de stad, de drugsepidemie en verwijt hij hem een gebrek aan daadkracht.

Ook in de raad van VGC kan hij fors uit de hoek komen, en is hij niet uit zijn lood te slaan. Profilering lijkt daarbij soms belangrijker dan het eigenlijke oppositiewerk.

Vanden Borre dekt de rechterflank van de partij af en probeert zo de wind uit de zeilen te halen van het Vlaams Belang, de directe concurrent van de N-VA.

Zien we hem terug?

Ja. Hij staat op de tweede plaats voor het Brussels parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni