De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je hem kennen?

Minister en staatssecretaris in de Vlaamse en Brusselse regering sinds 2003 en politicus die het aanzicht van Brussel mee veranderd heeft.

Onvermoeibaar pleitbezorger van een kwaliteitsvolle openbare ruimte en meer fietspaden, wat Smet, zeker ook aan Franstalige kant banbliksems heeft opgeleverd.

Als parlementslid moeilijker te beoordelen omdat hij het grootste deel van de bestuursperiode staatssecretaris was voor Stedenbouw, Brandweer en Internationale Betrekkingen.

Net voor de zomer van 2023 kwam Smet in opspraak nadat zijn kabinet Iraanse burgemeesters had uitgenodigd voor een stadscolloquium. Hij stapte nadien op en belandde in het parlement waardoor zijn vervangster Hilde Sabbe moest gaan.

Smet is een raspoliticus die ook in het parlement de aandacht naar zich toe weet te trekken.

Zien we hem terug?

Ja. Hij staat op de tweede plaats voor het Brussels parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni