David Leisterh op de nieuwjaarsreceptie van MR op 10 januari 2024

| David Leisterh, de MR-lijsttrekker voor het Brussels parlement.

Peiling: MR blijft grootste in Brussel, PS kalft verder af

© Belga
25/04/2024

Mochten er vandaag verkiezingen zijn dan blijft de MR met voorsprong de grootste partij in Brussel met 22,9 procent. Aan Vlaamse kant is Vlaams Belang de winnaar met 5 procent. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van RTBF en La Libre Belgique.

Opvallend is de achteruitgang van de PS: de socialisten komen met 14,2 procent pas op de derde plaats. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door de PVDA/PTB met 14 procent.

Het is Ecolo dat met 15,5 procent naar de tweede plaats is gesprongen. Défi en Les Engagés volgen met 7,4 en 5,4 procent.

Aan Vlaamse kant haalt Vlaams Belang in Brussel 5 procent, Groen komt uit op 4,6 procent. De N-VA zakt terug naar 3,8 procent. Open VLD komt nog op amper 1,2 procent uit en Vooruit.brussels moet tevreden zijn met 1 procent.

Belangrijke nuance: de maximale foutenmarge in Brussel bedraagt 3,5 procent, de cijfers voor de Nederlandstalige partijen zijn dus met veel zout te nemen.

Deze opiniepeiling werd uitgevoerd door Kantar via een online enquête van 8 tot 18 april. 807 Brusselse kiezers die stemgerechtigd zijn voor de nationale verkiezingen van 2024 werden ondervraagd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel kiest: Brussels parlement , peiling , MR , Vlaams Belang , vooruit.brussels , Défi , Groen , PS , PTB-PVDA

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni