Verkiezingsdebat op school: 'Veel leerlingen stemmen niet hetzelfde als hun ouders'

Frank Hoornaert
© BRUZZ
23/05/2024

De laatstejaars van de Comeniusschool in Koekelberg organiseren donderdagavond een verkiezingsdebat met de 'grote koppen' van de Brusselse politiek. De klassen zijn al enkele weken hard aan de slag om het debat perfect te laten verlopen.

De leerlingen vinden het alvast een inspirerende en leerzame ervaring. De meesten weten trouwens nu nog niet voor wie ze zullen stemmen: "Het wordt spannend."

Vragen zijn er alvast genoeg. Zo wil leerlinge Lina Belhcen antwoorden krijgen op haar vragen over de mogelijke splitsing van België. "Ik vind het angstaanjagend dat mijn land uit elkaar zou vallen."

Lerares Christina Meert denkt dat politici zo vlot toezegden - allemaal zeiden ze binnen de 72 uren 'ja' - omdat ze eerste stemmers willen overtuigen van hun standpunten en plannen. "Bovendien", zegt Meert, "stemt deze generatie niet hetzelfde als haar ouders."

Er worden 250 toeschouwers verwacht in de polyvalente zaal van de Comeniusschool. De politici die donderdagavond aantreden zijn Karlien Dekens (N-VA), Ans Persoons (Vooruit.brussels), Benjamin Dalle (CD&V), Edmond Jonckheere (Vlaams Belang), Nadja Naji (Groen), Simon Vermeersch (PVDA) en Sven Gatz (Open Vld).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Brussel kiest: Brussels parlement , Comeniusschool , verkiezingsdebat , Christina Meert

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni