Elektronsich stemmen in Brussel

| Elektronisch stemmen in Brussel (archiefbeeld).

Verschillende inwoners Molenbeek kregen nog geen oproepingsbrief om te stemmen

CD
© BRUZZ
04/06/2024

In Molenbeek hebben verschillende inwoners, een kleine week voor de verkiezingen van zondag 9 juni, nog altijd geen oproepingsbrief gekregen om te gaan stemmen. Wie niets in de bus heeft gekregen, kan tot op de dag van de verkiezingen een duplicaat aanvragen bij het gemeentebestuur.

Verschillende Molenbekenaars hebben gemeld aan BRUZZ dat ze nog geen oproepingsbrief hebben gekregen. Over hoeveel mensen het in totaal gaat, is onduidelijk.

Volgens bevoegd schepen Olivier Mahy (MR) gebeurde het ook in andere verkiezingsjaren dat oproepingsbrieven niet goed aankwamen, en ook bij andere gemeenten. "Het merendeel van de 55.000 brieven werd vorige week door externe dienstverlener INNI per post verzonden. Bepaalde brieven komen niet bij de ontvanger aan, zoals bij elke verkiezing."

Als redenen noemt Mahy fouten bij de postbezorging en verhuizing. "Er zijn altijd brieven die verloren gaan. Maar daarvoor zijn onze diensten open, zelfs op zaterdag en zondag van 9 tot 15 uur. Er worden duplicaten verstrekt aan de mensen die niet hebben ontvangen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni