Ook in Vorst en Oudergem problemen met oproepingsbrieven

© BRUZZ
09/10/2018

In Vorst en Oudergem hebben heel wat burgers hun oproepingsbrief voor de verkiezingen van zondag 14 oktober nog niet ontvangen. "Voor Oudergem gaat het om en bij de 2.000 mensen", zegt Christophe Magdalijns (Défi). "Zij kunnen zondag ook zonder oproepingsbrief gaan stemmen, maar moeten dan wel hun stembureau kennen", aldus Magadalijns.

Zowel in Vorst als in Oudergem klinkt het dat de fout niet bij hen ligt. "Wij hebben de brieven op tijd aan de Post overgemaakt", zegt burgemeester Magdalijns aan BRUZZ. "Er is nog een dienst opgezet om nieuwe brieven te versturen, maar het is niet zeker dat die nog tijdig zullen toekomen. We hebben alvast een administratieve klacht ingediend bij De Post", aldus Magdalijns.

Ook zonder oproepingsbrief

Burgers die hun oproepingsbrief niet meer op tijd ontvangen, kunnen zondag ook zonder oproepingsbrief maar met identiteitskaart gaan stemmen. "Dan moeten ze wel weten in welk stembureau dat is", zegt Magdalijns.

Doorgaans is dat het bureau waar je de laatste keer hebt gestemd. "Maar als je bijvoorbeeld recent naar Oudergem verhuisd bent, check dan onze website of contacteer de gemeente om te weten te komen waar je moet gaan stemmen", zegt Magdalijns.

In Vorst zorgt het gemeentebestuur, buiten de gebruikelijke openingsuren, voor permanenties op zaterdag 13 oktober van 8u tot 12u en zondag 14 oktober van 8 tot 16 uur, in Schaatsstraat nummer 30.

Zondag zijn de stembureaus open van 8 tot 16 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Kiest 2018: Vorst , oproepingsbrieven , kiesplicht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni