Ans Persoons via X

Vooruit Vitrine op Vlaamsesteenweg beklad door vandalen

© BRUZZ
29/05/2024

De Vooruit Vitrine op de Vlaamsesteenweg, de uitvalsbasis van de campagne van Vooruit in Brussel, werd afgelopen nacht beklad met de boodschap "Blood on your hands". Volgens lijsttrekker Ans Persoons "hebben ze zich van vitrine vergist", zo schrijft ze op X. De partij heeft intussen klacht neergelegd bij de politie.

Volgens Persoons is Vooruit zowel federaal als in Brussel een voortrekker in de steun voor Palestina. "Caroline Gennez veroordeelt consequent het geweld in Gaza. Ze riep al in maart op om de Palestijnse staat te erkennen", schrijft ze.

"Vooruit staat aan de kant van de onschuldige slachtoffers", gaat Persoons verder. "Dankzij Gennez werden er federaal meerdere miljoenen noodhulp vrijgemaakt, moest de Israëlische ambassadeur op het matje komen en vertrok humanitaire noodhulp naar Gaza."

Ook verwijst ze naar de acties van Vooruit in de Brusselse regering. "Voor de Projectoproep Zuid maakten we 430.000 euro vrij om prioritair projecten in de Palestijnse bezette gebieden te steunen. Er kwam een uitvoerverbod naar Israël voor alle dual-use goederen, van camera’s tot helikopterdrones, die als oorlogswapen kunnen gebruikt worden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni