| Voorzitter van FC Ganshoren Michaël Vossaert (Onafhankelijk) zetelt zowel in het Brusselse als Franstalige parlement.

Voormalig Défi-kopstuk Vossaert komt op voor MR in Molenbeek

© BRUZZ
31/05/2024

Het voormalige Défi-kopstuk Michael Vossaert zal in oktober een plek krijgen op de MR-lijst in Sint-Jans-Molenbeek voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat meldt RTBF.

Vossaert was in 2022 nog kandidaat-voorzitter van de Franstalige sociaal-liberale partij. Hij moest toen de duimen leggen voor huidig voorzitter François De Smet, die toen 41 procent van de stemmen haalde. Het conflict dat vorig jaar bij Défi losbarstte over de lijstvorming in Brussel doet hem nu toch besluiten op te stappen.

“Défi wordt niet meer democratisch beheerd”, zei Vossaert over het reilen en zeilen van de partij aan BRUZZ. Hij sprak van een ‘open oorlog’ in de partij tussen oud-voorzitter Olivier Maingain en huidig voorzitter François De Smet.

Vossaert vond toen dat De Smet de partij slecht bestuurde. "Toen Maingain voorzitter was, konden we interne strubbelingen aan de kant schuiven om verenigd naar de kiezer te gaan. De Smet heeft bijvoorbeeld ook het aandeel van het noordwesten van Brussel in de partij volledig uit het oog verloren. Défi is nu verdeelder dan ooit en ligt in puin”, zo besloot hij toen ontgoocheld.

Onafhankelijk parlementslid

In 2019 raakte Vossaert nog verkozen op de 7e plaats van de Défi-lijst voor het Brussels parlement. Hij zetelt nu als onafhankelijke in het Brussels parlement en het parlement van de Franse Gemeenschap, maar komt niet meer op voor de regionale verkiezingen volgende week.

Volgens de RTBF heeft Vossaert voorlopig geen lidkaart van de MR, hij zal als onafhankelijke op de lokale lijst staan. De Molenbekenaar zetelde eerder van 2012 tot 2020 in de gemeenteraad, hij is ook voorzitter van de voetbalclub FC Ganshoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Jans-Molenbeek , Brussel kiest: gemeente , Politiek , Michaël Vossaert , François De Smet , Olivier Maingain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni