Verkiezingen 2024: Jan Verleysen, lijsttrekker federale lijst Vlaams Belang.

| Verkiezingen 2024: Jan Verleysen, lijsttrekker federale lijst Vlaams Belang.

Jan Verleysen trekt Brusselse Kamerlijst van Vlaams Belang

© Belga
25/03/2024

De partijraad van Vlaams Belang heeft Jan Verleysen aangeduid als lijsttrekker voor de Kamer in het Brussels Gewest. De 72-jarige Verleysen woont in Dilbeek, maar heeft als geboren Brusselaar een nauwe band met de hoofdstad. Hij verdiende zijn sporen in de Vlaamse beweging, maar zet nu pas zijn eerste partijpolitieke stappen, luidt het in een mededeling van de partij.

Verleysen maakte carrière in de diplomatieke wereld en is al decennia actief binnen de Vlaamse beweging. Zo was hij van 2013 tot 2018 algemeen voorzitter van de Internationale Serviceclub Marnixring, die ijvert voor de ontplooiing van de Nederlandse taal en cultuur.

"Er is in Brussel veel werk aan de winkel en ik geloof in het project van het Vlaams Belang", zegt Verleysen. "Onze hoofdstad staat aan de rand van de afgrond en het is tijd dat iemand het rempedaal induwt voor het te laat is. We moeten de Brusselaars wakker schudden."

Begin deze maand deed Vlaams Belang de N-VA nog het aanbod om een gezamenlijke Kamerlijst in te dienen om zo de eerste Nederlandstalige Brusselaar op eigen kracht naar de Kamer te sturen. "Spijtig genoeg werd ons gulle aanbod door de N-VA geweigerd", verklaart Bob De Brabandere, lijsttrekker voor het Brussels Parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni