Belga 

| Alexia Bertrand legt voor Open VLD de eed af.

In de Kamer van Volksvertegenwoordigers hebben 147 van de 150 nieuwe verkozenen woensdagnamiddag de eed afgelegd. Daaronder bevonden zich ook heel wat Brusselaars. Voor de PVDA is Brusselaar Nabil Boukili (PVDA) fractievoorzitter.

Uit Brussel legden Valérie Glatigny en Youssef Handichi de eed af voor MR. Aan PS-zijde waren dat aftredend minister van Onderwijs binnen de Franse Gemeenschap Caroline Désir, de huidige burgemeester van Evere Ridouane Chahid en voormalig Brussels schepen Lydia Mutyebele. Khalil Aouasti is de opvolger van Brussels burgemeester Philippe Close die al liet weten zijn zetel niet op te nemen.

03ad31ce-chahid.jpg

Belga 

| Ridouane Chahid (PS) uit Evere.

Verder passeerden ook François De Smet, voormalig voorzitter van Défi, Rajae Maouane (Ecolo), Elisabeth Degryse en Pierre Kompany (Les Engagés) en Annik Van den Bosch, Julien Ribaudo en Nabil Boukili (PVDA-PTB) de revue.

20240710_TINNE_VAN_DER_STRAETEN_EEDAFLEGGING.jpg

Belga

| Tinne Van der Straeten (Groen) uit Koekelberg.

Nieuwe Kamervoorzitter

Aan Nederlandstalige kant werd Alexia Bertrand ingezworen voor Open VLD en Tinne Van der Straeten voor Groen.

Nadien verkoos de Kamer N-VA-fractieleider Peter De Roover tot nieuwe Kamervoorzitter. De respectieve ondervoorzitters zijn Wouter Vermeersch (Vlaams Belang), Florence Reuter (MR) en Frédéric Daerden (PS).

Nabil Boukili (PVDA), Yves Coppieters (Les Engagés) en Melissa Depraetere (Vooruit) zijn lid van het Bureau, terwijl Els Van Hoof (CD&V), Sarah Schlitz (Ecolo-Groen) en Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zich toegevoegde leden mogen noemen. Zij zijn automatisch ook fractievoorzitter. Het verschil in hun titels heeft te maken met de grootte van de fracties.

20240710_NABIL_BOUKILI_PVDA.jpg

Belga

| Nabil Boukili (PVDA-PTB) uit Anderlecht.

NAVO-top Washington

De ontslagnemende premier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en Kamerlid Theo Francken (N-VA) legden woensdag niet de eed af omwille van de NAVO-top in Washington.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel kiest: Kamer , Kamer , federaal parlement , eedaflegging , tinne van der straeten , Pierre Kompany

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni