De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je haar kennen?

Annabel Tavernier is lid van de commissie Onderwijs en de commissie Brussel, en volgde trouw de partijlijn. Ze heeft daarbij geen steen verlegd.

Ze heeft het gebrek aan inburgering in Brussel aangekaart, samen met haar Brusselse collega Gilles Verstraeten, en heeft zich mee verzet tegen de Brusselse stadstol.

In de commissie Brussel legde ze minister Benjamin Dalle (CD&V) het vuur aan de schenen over het gebrek aan tweetaligheid in Brusselse ziekenhuizen en bij de lokale besturen.

In verband met de dalende leescijfers in Vlaanderen verdedigde Tavernier consequent het beleid van minister Ben Weyts (N-VA) die inzet op de versterking van het Nederlands.

Zien we haar terug?

Weinig waarschijnlijk. Ze is tweede opvolger op de Europese lijst.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni