| Verschillende van de posters voor 1030 Love zijn gemaakt door Schaarbeekse illustratoren

1030 Love: Schaarbeekse downloadbare liefde in tijden van corona

SDS
© BRUZZ
19/05/2020

Hoe kunnen we tegelijk de lokale handel, bevolking als kunstenaars een hart onder de riem steken? De Dienst Nederlandse Cultuur in Schaarbeek vond het antwoord. Ze fleurt de Schaarbeekse straten op met posters rond het thema ‘liefde in tijden van corona’, gemaakt door tien jonge illustratoren. Inwoners kunnen die gratis downloaden, of oppikken bij een lokale handelaar.

Onder het motto "Liefde in al haar vormen is wat we nu het meeste nodig hebben" presenteert de dienst met veel trots het werk van Nena Peeters, Wide Vercnocke, Laure Allain, Marion Demeulenaere, Delphine Frantzen, Jango Jim, Hélène Jacobs, Ptirik en Pieter Fannes, en BRUZZ-huistekenaars Wide Vercnocke en Wauter Mannaert. Zij ontwierpen elk in hun eigen typerende stijl een liefdevolle illustratie voor de Schaarbekenaar.

Inwoners kunnen de liefde mee verspreiden door te surfen naar de website van het project, de illustratie van hun keuze te downloaden, ze af te drukken en voor het raam te hangen.

Het project werd geïnspireerd door het initiatief 'Love in Times of Corona' van de Schaarbeekse boekhandel en galerie Grafik, waarbij illustratoren opgeroepen werden om monochrome tekeningen te maken rond het thema van de liefde.

“Artiesten brengen hoop, kleur en dromen in moeilijke tijden", zegt Adelheid Byttebier (Groen), Schaarbeeks schepen van Nederlandstalige Cultuur. "Als gemeente ondersteunen we dan ook graag zulke initiatieven. Het doet me plezier te zien dat buren en passanten elkaar een hart onder de riem steken met een positieve boodschap en een mooie illustratie. En het brengt ook kleur in de straat." (Lees verder onder de postergalerij)

Afhaalpunten

Niet iedereen heeft thuis een printer - en dan vooral de nodige drukinkt. Gedrukte affiches op A3-formaat worden daarom ook in afhaalpunten verspreid.

"Voornamelijk bij kleine lokale handelaars die pas terug de deuren openden en die met veel enthousiasme de mensen zullen ontvangen", klinkt het in het persbericht. Doen alvast mee : Cache-Pot, Barboteur, Wondergreen, Grafik, Kriekebiche en Bees Coop, net als de bibliotheek en andere Schaarbeekse sociale organisaties.

Bij plantenwinkel Wondergreen valt ook een raamtekening van de hand van Delphine Frantzen te bewonderen in het kader van een ander illustratieproject ‘Lock Draw’, wat dan weer een initiatief is van Hélène Jacobs.

De affiches werden zo verdeeld over de verschillende afhaalpunten dat een toertje langs alle handelaars nodig is om ze allemaal te verzamelen, laat de gemeente weten. Op de website is terug te vinden welke affiche waar te vinden is. De lijst zal nog uitgebreid en aangevuld worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Expo , Samenleving , 1030Love , Wide Vercnocke , Pieter Fannes , Wauter Mannaert , Laure Allain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni