1798 IN BEELD  ART BRUSSELS
© Saskia Vanderstichele | Art Brussels 2022

25.000 bezoekers voor 38ste editie Art Brussels

© BRUZZ - Belga
03/05/2022

De 38ste editie van de internationale beurs voor hedendaagse kunst Art Brussels heeft tussen 28 april en 1 mei bijna 25.000 bezoekers aangetrokken. Daarmee is het bezoekersaantal bijna terug op het niveau van voor de pandemie, aldus de organisatoren in een verklaring op dinsdag. Het evenement bracht dit jaar 157 galeries uit 26 landen samen op de site van Thurn & Taxis.

De beurs verwelkomde meer dan 30 museum- en verzamelaarsgroepen, waaronder die van het Centre Pompidou (Parijs), de Boghossian-stichting (Brussel) en Tate (Londen).

Galeries presenteerden een mix van gevestigde kunstenaars en opkomend talent in de secties Prime (gevestigde kunstenaars), Discovery (opkomende kunstenaars), Rediscovery (onbekende, ondergewaardeerde of vergeten kunstenaars), Invited (opkomende galeries) en Solo (werk van één kunstenaar).

"De ontdekkingsgeest waar Art Brussels bekend om staat, werd dit jaar versterkt door een recordaantal solostands, waarvan een groot deel door de kunstenaars zelf werd opgezet," leggen Anne Vierstraete en Nele Verhaeren, co-directeurs van Art Brussels, uit. "Het was een ongelooflijke week en we zijn iedereen die aan het succes ervan heeft bijgedragen, bijzonder dankbaar."

De volgende editie van Art Brussels vindt plaats van 20 tot 23 april 2023 in Brussels Expo, tegenover het Atomium.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie