Art Truc Troc & Design zet in op recycling

© Facebook Art Truc Troc
| Een sfeerbeeld van de editie van 2019 van Art Truc Troc & Design

Kunstruilbeurs Art Truc Troc & Design presenteert vanaf vrijdag drie dagen lang hedendaagse kunst en design in Bozar. Dit jaar zet de tentoonstelling extra in op recycling. “Het is de eerste tentoonstelling waar het mogelijk is om toegang tot cultuur te ruilen voor een gebaar dat nuttig is voor het milieu.”

Het principe van de tentoonstelling blijft hetzelfde. De meer dan honderd aanwezige kunstenaars uit verschillende disciplines doen het publiek een voorstel over wat ze in ruil verwachten voor hun werken. Dat kan gaan van diensten tot voorwerpen. Wie een bod wil doen, schrijft zijn voorstel op een post-it en kleeft die naast het werk. Wanneer de deuren van de beurs zondag sluiten, pikt de kunstenaar er zijn favoriet voorstel uit.

“Een reis naar de zon, een nieuwe website, … de enige grens is hun verbeelding,” onderstrepen de initiatiefnemers van het concept, de vzw Artdynamik en het Wolubilis Cultuurcentrum.

Dit jaar trekt Art Truc Troc & Design het ruilconcept nog verder. Een groot aantal kunstenaars zal immers werken presenteren die vanuit gerecycleerde materialen gemaakt zijn of het thema recycleren bespreken. Nog in de aanbieding: workshops die de aandacht vestigen op milieuproblemen.

“Het is de eerste tentoonstelling waar het mogelijk is om toegang tot cultuur te ruilen voor een gebaar dat nuttig is voor het milieu,” aldus de organisatoren. Zelf bieden de organisatoren gratis toegang tot de tentoonstelling aan in ruil voor “recycleerbare voorwerpen zoals batterijen, gloeilampen, batterijen, kleine elektrische apparaten, maar ook autobanden en zelfs bakolie.”

> Art Truc Troc & Design, 14-15-16/02/2020, Bozar

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?