| Eddy Merckx bij de boog van gele fietsen aan de Kunstberg

Artistieke fietsboog op Kunstberg staat te koop

TDN
© BRUZZ
16/07/2019

De monumentale, gele fietsboog die deze zomer ter ere van de Tour de Kunstberg kleur geeft, staat te koop. De maker van het imposante kunstwerk hoopt er “enkele duizenden euro’s” voor te krijgen.

De gele triomfboog gemaakt uit fietsen pronkt sinds enkele weken op de Kunstberg, op de plaats waar toeristen kunnen genieten van een van Brussels bekendste en fraaiste vergezichten. Het metalen kunstwerk van 15 meter lang en 9 meter hoog werd gebouwd ter ere van de Grand Départ in Brussel en staat er nog tot 20 augustus.

Eenmaal gedemonteerd, zou de boog in metaalcontainers belanden. “Tenzij een organisatie of gemeente interesse heeft om het kunstwerk te kopen om het permanent elders te installeren, of te gebruiken voor evenementen. Ik ben uiteraard bereid om het te verkopen”, zegt beeldend kunstenaar Xavier Mineur aan de RTBF.

De maker van de fietsboog hoopt dat zijn werk een tweede leven gegund is. Op de Kunstberg kan de creatie in elk geval niet blijven staan. Wie interesse heeft, voorziet trouwens best een grote oplegger. Het enorme werk kan uiteen gehaald worden in acht stukken, maar elk onderdeel apart weegt dan nog steeds 150 tot 200 kilogram.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Xavier Mineur via het telefoonnummer 0476 524758 of per mail (mineurx@gmail.com).

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Expo , Samenleving , Brussels Grand Départ , Tour de France , kunstberg , Xavier Mineur , fietsboog

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni