Brussel-Centraal kleurt geel voor Ronde van Frankrijk

© NMBS
| De in het geel versierde voorkant van het station van Brussel-Centraal

Het station Brussel-Centraal is helemaal klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk. Het station is versierd in het geel, met vlaggen en aanmoedigingen voor de renners. NMBS verwacht dit weekend duizenden extra reizigers in en naar Brussel. De spoorwegmaatschappij zet daarom veertig extra treinen in en versterkt ook de capaciteit van heel wat reguliere treinen.

Brussel-Centraal bevindt zich op wandelafstand van de start van de etappe op zaterdag en de start van de ploegentijdrit zondag. Voor de treinreizigers start de Tour al in het station, dankzij de knalgele decoraties en een surprise act. (Lees verder onder de fotogalerij)

NMBS moedigt de wielerfans aan gebruik te maken van het voordelige weekendbiljet. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug met de trein naar om het even welke bestemming in België. Met hetzelfde ticket kun je ook de trein nemen binnen Brussel, om je snel en eenvoudig te verplaatsen langs het parcours.

Op zaterdag zet NMBS ook gratis pendeltreinen in tussen de stations van Brussel-Noord en Bockstael, het station dat redelijk dicht bij de aankomst van de eerste rit ligt. Ook voor de etappe van maandag 8 juli in Binche heeft NMBS een voordelig treinbiljet waarmee je voor de helft van de prijs heen en terug naar Binche kan.

Alle informatie over het treinaanbod en de tarieven is terug te vinden via www.nmbs.be/koersmee.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?