Brusselse winkels blijven tot 20 uur open tijdens Tourweekend

© TourdeFrance

De winkels in het centrum van Brussel zullen vanaf donderdag 4 juli tot en met zaterdag 6 juli tot 20 uur open blijven vanwege de Grand Départ van de Tour de France. Op zondag 7 juli zullen de handelszaken ook open zijn, maar dan volgens de normale openingsuren. Dat maakt de Brusselse handelsvereniging Shopera bekend.

Om de wielerliefhebbers die naar de hoofdstad afzakken tijdens de Grand Départ zo goed mogelijk te ontvangen, verlengen de handelszaken in Brussel hun openingsuren. Vanaf donderdag 4 juli valt er namelijk heel wat te beleven in het stadscentrum met de ploegvoorstellingen op de Grote Markt en de twee openingsritten van de 106de Ronde van Frankrijk.

"Samen met de stad Brussel werken we actief samen om de openingsuren aan te passen aan de evenementen in het centrum. In dat opzicht worden de openingsuren vanaf donderdag verlengd tot 20 uur en op zondag worden de normale openingsuren gehanteerd", vertelt Quentin Huet, manager van Shopera.

Om de komst van de Tour extra in de verf te zetten lanceerde de handelsvereniging een wedstrijd waarbij handelaars uitgenodigd worden om hun vitrines in het thema van de gele trui te versieren. De winnaar mag voor de eigen winkel op de foto met Eddy Merckx.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?