Brussels Major Events over Tourstart: 'Grootste evenement ooit voor ons'

GC, GR, MV, TRO
© BRUZZ
02/07/2019

Marina Bresciani van Brussels Major Events leidt mee de Tourstart in goede banen. De stadsvzw werkt al meer dan een jaar samen met ASO, de tourorganisator, aan de Grand Départ in Brussel. "Dit zal een enorm positief effect hebben op de aantrekkingskracht van Brussel."

Marina Bresciani holt van vergadering naar vergadering voor de Tourstart, tussendoor vond ze een moment om langs te komen in Sporting Flagey. "Het is inderdaad druk. Vanavond komt ASO (Amaury Sport Organisation, de tourorganisator, red.) naar Brussel. We gaan hen ontmoeten en zijn nog wat zaken aan het voorbereiden."

Parkeerplaatsen

De contacten tussen ASO en BME (Brussels Major Events) zijn al een tijdje intens. "Dit wordt sowieso het grootste evenement ooit voor ons. Al een jaar communiceren we over de aanpak van deze Tourstart. Nu gaat het nog om het start- en aankomstdorp in te richten van de twee eerste etappes en bijvoorbeeld de perszone."

"We rekenen ook op de gemeenten waar de Tour passeert om hun inwoners te informeren. Zo moet elke gemeente parkeerinformatie verschaffen"

Marina Bresciani van Brussels Major Events

Voor het Brusselse Tourweekend moeten ook de geparkeerde wagens wijken. Brussel Mobiliteit liet al weten dat auto's die op zaterdag- of zondagochtend langs het parcours staan, versleept zullen worden.

"We rekenen ook op de gemeenten waar de Tour passeert om hun inwoners te informeren. Zo moet elke gemeente parkeerinformatie verschaffen en zullen we via onze website doorverwijzen naar randparkings voor bezoekers," zegt Bresciani.

Plasticvrij event?

Vandaag berichtte BRUZZ over het plasticverbod voor evenementen in Brussel-Stad. Ook de Tour de France in Brussel zal het dus zonder plastic bekers, bakjes, bestek, rietjes of zelfs - gele - ballonnen moeten doen. Maar of ASO zich aan het verbod zal houden wil Bresciani niet gezegd hebben.

"We zien toe op overbodige individuele verpakkingen, maar het merendeel is sowieso in handen van de Franse organisatie. ASO is op de hoogte van het verbod, we hebben dat maanden geleden al toegelicht. Of ook de reclamekaravaan deels plasticvrij zal zijn? Dat vermoed ik."

'Positief effect'

Wie zaterdag de Grand Départ wil meemaken op de Grote Markt, waar de renners zullen passeren, zal er in ieder geval snel moeten bij zijn.

"De Tourstart zal een positief effect hebben op Brussel, veel mensen zullen er willen bij zijn en rond 10 uur zaterdagochtend staat er ook al heel wat te gebeuren op de Grote Markt."

Beluister Sporting Flagey ook via de podcast.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sporting Flagey: de tourstart in Brussel , BRUZZ 24 , BRUZZ radio , Brussel , Sport , Sporting Flagey , Brussels Grand Départ , wielrennen , Tourstart , Tour de France , Marine Bresciani , Brussels Major Events , podcast

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni