1765 Design September Contemporary Design Market Muller Van Severen
© Alexandre Traisnel | Het -duo Muller Van Severen is eregast op de Contemporary Design Market.

Beleef deze maand in stijl met Brussels Design September

Michaël Bellon
© BRUZZ
06/09/2021

Brussels Design September, dat het imago van Brussel als dynamische designstad wil versterken, viert in 2021 zijn vijftienjarige bestaan. Dat gebeurt met meer dan honderd designevents, die ongeveer evenveel Belgische en internationale ontwerpers van meubels, installaties, verlichting, sculpturen, juwelen, keramiek en textielkunst samenbrengen voor tentoonstellingen, open ateliers, happenings, conferenties en workshops.

Een hoogtepunt is zoals altijd de Contemporary Design Market, die in combinatie met de Brussels Design Market plaatsvindt op 25 en 26 september in de imposante, vernieuwde Gare Maritime in Thurn & Taxis. In normale tijden komen jaarlijks toch zo'n 7.000 bezoekers af op dat presentatie- en verkoopmoment van 50 Belgische en Brusselse ontwerpers. Dit jaar is het Evergemse duo Muller Van Severen eregast op de Contemporary Design Market. Een van de Young Guests of Honour is Brusselaar Pierre-Emmanuel Vandeputte.

Een hoogtepunt is de Contemporary Design Market in de imposante, vernieuwde Gare Maritime in Thurn & Taxis

Het uitgebreide programma wordt verder overzichtelijk gemaakt door thematische parcours die de nadruk leggen op designoplossingen voor onze nieuwe manieren van leven en werken. Met onder meer een themacluster rond vintage en ecodesign, aandacht voor design thinking − het uitwisselen van ideeën voor en tijdens het ontwerpen − en ruimtelijk design − coworking en coliving − in het Silversquare-project, en een arts & crafts-parcours dat het belang van de ambachten in de designwereld promoot.

Tentoonstellingen zijn er van vijf hedendaagse Europese ontwerpers in het Horta­museum, maar ook in het Design Museum Brussels aan het Atomium, in MAD (Alexander Marinus en Design(ed) in Brussels), en in B-Collective, de pop-upruimte voor jonge Belgische creaties in de Rouppestraat.

BRUSSELS DESIGN SEPTEMBER
7 > 30/9, verschillende locaties, designseptember.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie