| Brafa (archiefbeeld)

Brafa-kunstbeurs pakt uit met 115 exposanten en een prehistorisch skelet

© Belga
28/03/2022
Updated: 18/06/2022 09.00u

De 67ste editie van kunstbeurs Brafa vindt dit jaar van zondag 19 juni tot zondag 26 juni plaats in Brussels Expo op het Heizelplateau. De nieuwe locatie biedt plaats aan 115 exposanten uit binnen- en buitenland. Ze is ook voldoende groot voor de eyecatcher van dit jaar: een skelet van een wolharige neushoorn uit de ijstijd.

De 115 galeries die dit jaar hun beste werken komen tentoonstellen op Brafa zijn afkomstig uit liefst vijftien landen, van België tot de Verenigde Staten en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten.

Er zijn vijftien nieuwe exposanten op deze editie, waaronder vijf Belgische galeries. Dat zijn de Collectors Gallery, Thomas Deprez Fine Art, Galerie Kraemer + Ars Belga, MDZ Gallery en QG Gallery.

"We verwelkomen deze nieuwe galeries met genoegen. Elk jaar worden de nieuwe aanvragen nauwkeurig onderzocht, zodat we een combinatie krijgen van bestaande en nieuwe deelnemers, en we meer specialiteiten aanbieden, zoals de islamitische kunst van Galerie Kevorkian. Dat verleent een ongeëvenaarde ervaring aan de verzamelaar, die steeds op zoek is naar de trends op de kunstmarkt," zegt Harold t'Kint de Roodenbeke, voorzitter van Brafa.

Neushoornskelet

Op de internationale kunstbeurs worden meer dan twintig specialiteiten en kunstrichtingen aangeboden, van hedendaagse kunst en design tot zelfs archeologische vondsten.

De blikvanger van deze editie is het skelet van een prehistorisch dier. Op de stand van de Koning Boudewijnstichting kan je het skelet ontdekken van een wolharige neushoorn die leefde tijdens de ijstijd.

De kunstbeurs had eigenlijk moeten plaatsvinden in januari, maar dat werd uitgesteld door de coronacrisis. In 2021 kon Brafa helemaal niet plaatsvinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni