Brussels Gallery Weekend viert vijftiende verjaardag in bijna vijftig galerijen

Brussels Gallery Weekend (archiefbeeld).

Het Brussels Gallery Weekend blaast van 8 tot 11 september vijftien kaarsjes uit en doet dat met een grootse editie en een recordaantal deelnemende galerijen. Voor de verjaardagseditie gebruikt het Brussels Gallery Weekend een nieuwe ontmoetingspunt op een bijzondere locatie: de voormalige drukkerij van de Nationale Bank.

Aan de vijftiende editie van het Brussels Gallery Weekend nemen liefst 47 galerijen deel, waaronder een vijftal nieuwe, jonge galerijen uit de dynamische Brusselse scène. Vier dagen lang zullen ze Brussel doen bruisen met tentoonstellingen, performances en installaties van 125 artiesten uit zowel buitenland als binnenland. Wie Belgische kunstenaars wil zien kan terecht bij onder meer Meessen De Clercq, Michel Rein, Nathalie Obadia, Albert Baronian of Dependence.

"De bedoeling van het Brussels Gallery Weekend blijft de galerijen bekend te maken bij het grote publiek. Zo herinner we ze eraan dat er ongelooflijke mooie, kwalitatieve, gratis tentoonstellingen zijn die je kan bezoeken in de galerijen," vertelt Sibylle du Roy, directeur van Brussels Gallery Weekend. Net zoals voorgaande jaren is er ook een off-programma, waaraan twaalf Brusselse kunstinstellingen deelnemen en voor het vijfde opeenvolgende jaar zet de tentoonstelling 'Generation Brussels' een twaalf beginnende kunstenaars die in Brussel wonen en werken in de schijnwerpers.

Het Brussels Gallery Weekend heeft voor haar vijftiende verjaardag bovendien een gloednieuw ontmoetingspunt. De voormalige drukkerij van de Nationale Bank zal dienstdoen als locatie voor de Generation Brussels expo, voor workshops, voor artist talks en er worden monumentale beeldhouwwerken geïnstalleerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?