Geen vertraging voor retrospectieve Roger Raveel na brand in Bozar

De grote retrospectieve die Bozar gepland heeft rond de Belgische kunstenaar Roger Raveel loopt geen vertraging op als gevolg van de dakbrand. Zoals gepland gaat die op 18 maart van start. Andere tentoonstellingen worden wel naar een latere datum verschoven en enkele lopende exposities worden verlengd.

De brand in Bozar en de bijkomende waterschade zorgden ervoor dat het zuidelijke tentoonstellingscircuit momenteel niet beschikbaar is en daardoor moet het voorjaarsprogramma hier en daar herschikt worden. De tentoonstelling Secrets van Luc Tuymans en Luc Steels krijgt een nieuwe datum waardoor de opening verschuift naar 3 maart.

De tentoonstelling van Jacques Moeschal schuift ook op en start nu op 19 mei. De expo van de Henry Van de Velde Awards zal dit jaar niet fysiek doorgaan in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. De prijsuitreiking en de bijhorende werken zijn wel online te ontdekken.

Drie expo's die momenteel lopen, worden verlengd. Het gaat om Facing van Eyck (14 maart), Primordial Earth (21 maart) en Fulu Act (8 april). Tot slot wordt aan de grote retrospectieve rond de Vlaamse schilder Roger Raveel niet geraakt. De overzichtstentoonstelling gaat van start op 18 maart.

Bozar koppelt hieraan een uitnodiging voor een hedendaagse kunstenaar die net als Raveel inspiratie vindt in de huiselijke, dagelijkse omgeving. Zo mag Anne Daems vanaf 14 mei een solotentoonstelling presenteren in de Raadzaal.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?