Hortagalerij BRUZZ ACTUA 1691

| Hortagalerij.

In de Hortagalerij aan het station Brussel-Centraal loopt vanaf 17 maart de immersieve tentoonstelling "Frida Kahlo, the life of an icon". Deze "digitale biografie" brengt de kunst van het Mexicaanse icoon tot leven via augmented reality, hologrammen en videomapping. Er zullen zo twee "immersieve expo's" over Kahlo tegelijkertijd lopen in de hoofdstad.

Organisator Exhibition Hub kreeg het akkoord van de Frida Kahlo Foundation om in de Hortagalerij een eerbetoon te brengen aan de kunstenares met de "unibrow".

Via digitale hoogstandjes wandelen de bezoekers doorheen de dromerige werken en de zelfportretten van Kahlo. Via herinneringen en anekdotes schetst de expo ook een beeld van Kahlo als een vrouw die tegenslagen overwon met kracht, rebellie, weerbaarheid en een ongekend talent.

Zo zijn haar gekende zelfportretten een weerspiegeling van haar Mexicaanse cultuur, haar stormachtige liefdesperikelen met schilder Diego Rivera en haar fysieke en mentale kwellingen.

De tentoonstelling "Frida Kahlo, het leven van een icoon" loopt sinds december 2021 in Barcelona en lokte daar al 70.000 bezoekers. In de Hortagalerij volgt ze "Gustav Klimt, The Immersive Experience" op, die op een jaar 130.000 bezoekers over de vloer kreeg.

De populariteit van Frida Kahlo bereikt een hoogtepunt in Brussel, want in de hoofdstad start nog een andere immersieve tentoonstelling rond de Mexicaanse kunstenares. In het VIAGE - Digital Art Theatre loopt vanaf 18 maart de expo "Viva Frida Kahlo - Immersive Experience".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni