Kunstbeurs Brafa veilt vijf stukken van Berlijnse muur

© Belga
24/01/2020

De internationale kunstbeurs Brafa brengt van zondag 26 januari tot en met zondag 2 februari opnieuw 133 kunstgalerijen en -handelaars van topniveau samen in Thurn & Taxis. Maar wie de beurs binnenwandelt, valt meteen de vijf stukken Berlijnse muur aan de ingang op. Brafa zal deze veilen ten voordele van vijf Belgische goede doelen.

"Het leek ons ook interessant om die muur, die symbool is van lijden, van afzondering en van segregatie, een nieuw leven in te blazen en iets te brengen wat helemaal de andere richting in gaat. Namelijk het helpen van vzw's en mensen die lijden", vertelt Christian Vrouyr, secretaris-generaal van Brafa.

De opbrengst van de unieke veiling gaat naar Kom op tegen Kanker, Télévie, Hart voor Handicap, CAP48 en het Museum Kunst & Geschiedenis, voor de restauratie van de zalen.

133 galeriehouders

Daarnaast blijft de kunstbeurs evenwel een hoogtepunt voor de kunstsector, want 50 Belgische en 83 internationale galeriehouders stellen samen 10 tot 15.000 kunstvoorwerpen van de hoogste kwaliteit tentoon. Bovendien zijn er topwerken te zien uit alle kunstrichtingen.

Er zijn striptekeningen van Hergé, archeologische voorwerpen zoals skeletten van dinosaurussen, Aziatische tekeningen, exclusieve juwelen, pop art van Andy Warhol, originele filmattributen en natuurlijk ook heel wat Belgisch kunst. Zo toont Samuel Vanhoegaerden Gallery voor het eerst een uitzonderlijke collectie van werken van James Ensor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Expo , BRAFA , Brafa Art Fair , Berlijnse muur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni