Mohamed El Bachiri schrijft tweede boek over zijn leven in Molenbeek

© Saskia Vanderstichele

De voormalige Molenbeekse metrobestuurder Mohamed El Bachiri verloor op 22 maart 2016, tijdens de aanslag op de Brusselse metro, zijn vrouw, maar pleitte achteraf tegen haat en voor verbinding in de bestseller Een jihad van liefde, opgetekend door David Van Reybrouck.

In hun nieuwe boek, De odyssee van Mohamed, gaat het over zijn toekomstvisie en over zijn leven in Molenbeek voor en na de aanslag. Het boek kwam er op vraag van verschillende lezers, die zich afvroegen hoe het de auteur ondertussen vergaat. El Bachiri vertelt openhartig over sommige van zijn frustraties, en pleit opnieuw voor een pluralistische, verdraagzame samenleving, wars van alle dogma's.

In het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna gaat Mohamed El Bachiri na het interview met Béatrice Delvaux (Le Soir) in gesprek met het publiek, op 7 november om 20.00 uur. David Van Reybrouck leidt in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?