De nieuwe muurschildering van artieste ojoMAGico.

| De nieuwe muurschildering van artieste ojoMAGico.

Nieuwe muurschildering Vismarkt ingehuldigd

FDK
© BRUZZ
23/04/2021

De muurschildering van een kleurrijke school vissen die al enkele dagen geleden boven de Carrefour op de Vismarkt verscheen, werd vandaag ingehuldigd. Balkan Trafik Festival nodigde in samenwerking met de Stad Brussel de Kroatische street artist ojoMAGico uit om zich uit te leven op de gevel.

Voor de inhuldiging op vrijdagochtend 23 april vloog artieste ojoMAGico helemaal naar Brussel. Haar muurschildering 'No Borders' vervangt het werk van Brusselse artiest Bonom, waarover buurtbewoners verdeeld waren.

Jadranka Lackovic - de echte naam van de street artist - liet zich niet noodzakelijk inspireren door het verleden van de Vismarkt. “Ook thuis en in mijn andere werken schilder ik vaak vissen, dus dat wilde ik sowieso gaan doen. Toen ik hoorde dat hier vroeger de vismarkt plaatsvond, was dat een teken voor mij. Alle puzzelstukjes vielen samen."

Vrij als een vis

Door het reliëf van de schoorstenen in de gevel, lijkt het alsof de vissen zich tussen verschillende grenzen begeven. Een belangrijke verwijzing naar de tijden waarin we ons momenteel bevinden, aldus ojoMAGico: “Om in Brussel te geraken moest ik zo’n vijftien verschillende documenten invullen en tekenen. De grens oversteken en reizen ligt heel moeilijk momenteel, maar vissen zijn net heel vrij in hun bewegingen.”

Een contrast met het werk van de Bulgaarse artiest Bozko op de linkerkant. “De man op die muurschildering is voor mij echt aan het nadenken en overwegen waar hij heen wil. Dat resoneert met hoe ik mij voelde in het begin van de pandemie. Terwijl mijn vissen zwemmen waar ze willlen.”

Kroatische street artist ojoMAGico bij muurschildering Balkan Trafik 2021

| De Kroatische street artist ojoMAGico bij haar muurschildering voor Balkan Trafik 2021

Het Balkan Trafik festival vindt plaats van 21 tot 25 april via een reeks online evenementen. Het werk van ojoMAGico is deel van het Brusselse PARCOURS STREET ART.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni