Hello Summer, de reeks zomeractiviteiten van de Stad Brussel vorig jaar. Dit jaar plant de Stad onder meer een artistiek openluchtparcours

Stad Brussel zoekt kunstenaars voor artistiek openluchtparcours

KVDP
© BRUZZ
20/04/2022

De Stad Brussel lanceert deze zomer een nieuw, tijdelijk openluchtparcours met artistieke installaties. De kunstenaars moet de Stad wel nog vinden via een projectoproep.

De Stad Brussel belooft deze zomer allerlei nieuwe activiteiten te organiseren. Een daarvan is een artistiek openluchtparcours met installaties "die zowel bewoners als toeristen uitnodigen om de stad vanuit een nieuwe invalshoek te (her)ontdekken," zo klinkt het in de projectoproep.

"Als schepen van Cultuur, Grote Evenementen en Toerisme pleit ik voor een versterking van de kunst en de cultuur in de openbare ruimte," zegt Delphine Houba (PS). "De culturele democratisering is een essentiële politieke prioriteit. Deze projectoproep kadert in mijn verlangen om enerzijds de creatie en verspreiding te ondersteunen, en anderzijds de aantrekkingskracht en de unieke identiteit van onze Stad te versterken."

Concreet heeft Brussel-Stad budget vrijgemaakt voor vijf artistieke installaties. Die mogen blijven staan van 14 juli tot en met 14 augustus. Kunstenaars en ontwerpers die zich geroepen voelen kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden via de website van Brussels Major Events.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni