Tentoonstelling over dakloze vrouwen in bezoekerscentrum Europees Parlement

© Belga
16/10/2020

Aan de vooravond van Wereldarmoededag is in het bezoekerscentrum van het Europees Parlement een tentoonstelling ingewijd met portretten van 15 dakloze vrouwen die tijdens de eerste maanden van de coronacrisis een onderkomen vonden in een gebouw van het parlement.

"Femmes" is het resultaat van een samenwerking tussen fotograaf Gaël Turine en journaliste Anne-Cécile Huwart. De verhalen van de vrouwen gaan over leed en wanhoop, maar ook over het verlangen en de gretigheid naar een betere toekomst.


De Brusselse daklozenorganisatie Samusocial had tussen mei en augustus van dit jaar een opvangcentrum voor dakloze vrouwen in het Helmut Kohl-gebouw van het Europees Parlement. Er vonden 279 vrouwen onderdak, en voor 64 kon een oplossing gevonden worden weg van de straat. Het opvangcentrum bestaat nog, maar is verhuisd naar Molenbeek, waar het iets kleiner en minder comfortabel gehuisvest is.


De tentoonstelling loopt nog tot en met 28 februari 2021 in het Parlementarium. Een deel van de tentoonstelling is ook virtueel te bekijken via www.samusocial.be/femmes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Expo , Samusocial , Europees Parlement , dakloze vrouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni